Gebruik MGL

–  Filmpjes van MGL worden ruim 10.000 keer per maand bekeken. – 
MGL wordt door docenten en trainers gebruikt op de volgende manieren.

Er zijn docenten die de puntjes op de ï zetten, door een voorbeeld film te kijken voor de les. Op die manier weten ze zeker dat de techniek juist wordt uitgelegd.

Er zijn docenten die leerlingen tijdens een pauze moment de Ipad geven om naar een perfect voorbeeld te kijken. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Als slagpartij bij Softbal nog even de slagtechniek bekijken;
  • Op de bank bij Ringzwaaien nog even naar de afsprong kijken.
  • Tijdens een wisselmoment van Hockey checken hoe de push ingezet kan worden.
  • In groepjes van drie personen Judoën en nog even naar de heupworp kijken.
  • etc.

Er zijn docenten die andere leerlingen laten oefenen met vaardigheden uit de 21e eeuw. Leerlingen coachen elkaar met behulp van een ipad. Door de instructiefilm kan makkelijk bekeken worden waar klasgenoten kunnen verbeteren.

Leerlingen leren thuis door de app gratis te downloaden en vast naar de voorbeeld dansen te kijken, of te ontdekken hoe de setshot moet worden uitgevoerd.

Docenten die werken in vakken kunnen een klein groepje leerlingen wijzen op de techniek die aangeleerd moet worden. Zo kan slowmotion helpen in de uitleg.

Met behulp van een appleTV kan een techniek snel op een grootbeeld getoond worden. Zo kunnen leerlingen goed een indruk krijgen van de Fosbury Flop.

Trainers geven hun pupillen een perfect voorbeeld en bieden de kans aan om te leren door te kijken.

Docenten van wie bewegen en muziek niet hun sterkste onderdeel is laten leerlingen/studenten de dansfilmpjes op de app bekijken.

Studenten op het HBO en MBO controleren hun techniek aan de hand van de gratis app MGL.

Screenshot Softbal

Screenshot MGL II